Сезонът на сватбите е към края си, но все още има шанс някоя позакъсняла да се намърда в календарите ни и да разнообрази хладните есенни вечери. Е, вместо цветни сандали, ще сложим затворени обувки. Но по пътя към ресторанта, сгушени в мекото палто, ще си направим страхотни снимки – на фона на красивите листа на дърветата, под меките слънчеви лъчи. А по-късно, всички ще се впуснем в танци и неусетно ще се разгорещим. Есенните сватби със сигурност имат своя чар.

Какво става с есенните момински партита обаче… Въпреки че морето и плажните партита са далеч, булката заслужава време с любимите си момичета, алкохол, игри и много забавление.

Моминско ти дава 6 идеи, с които да впечатлиш булката и всички момичета и да организираш най-готиното есенно моминско парти.

Започваме с две идеи за началото на есента, докато все още имаме топли уикенди и много слънце навън.

1. Scavenger hunt

Преоткрийте града си заедно, направете си една незабравима разходка и разгадайте нашите игри и предизвикателства. Подходящо място за scavenger hunt е някой парк, трябват ви удобни обувки и дух за приключения. Нашият екип ще подбере локациите и загадките според интересите и предпочитанията на булката, а всяка правилно решена задача ще ѝ носи и по един малък подарък, за спомен от оригиналното ѝ моминско парти. 

Можем да предложим scavenger hunt за София, Пловдив и Варна.

2. Разходка сред природата

За няколко часа или за цял уикенд – това моминско ще ви зареди с енергия и ще напълни телефоните ви с красиви есенни снимки. Тук възможностите са много – разходете се до някоя природна забележителност или посетете едно от многобройните исторически места в България – Етъра, Копривщица, Пловдив, Велико Търново са само част от опциите. Важно е да включите и хапване в програмата и всички гости да са подготвени за разходката. За истинско парти настроение може да си вземете и по едно-две питиета, но внимавайте – пътят ви ще стане двойно по-дълъг, ако вървите на зиг-заг. 

А какво да правите, ако се случи времето да е лошо…

3. Арт занимания

И тук вариантите са много…и първият избор, който трябва да направите е дали сами да организирате нещо или да се доверите на една от опциите на пазара. Вече лесно може да намерите места за рисуване с чаша вино в ръка, рисуване върху керамика и множество workshop-и за правене на бижута, аранжиране на цветя или кулинарни курсове за сладки и солени изкушения. Ако пък булката и гостите са уверени в своите творчески умения, директно може сами да си направите едно арт моминско парти с много музика, смях и питиета (проверена формула за креативност). Голям бонус на тези празненства е, че гостите сами ще си направят подаръците – една задача по-малко за кумата.

4. Винена дегустация

Не, не си представяйте някой скучен застаряващ французин, който ще ви напълни главата с термини, години и сложни имена, а накрая ще ви накара даже да изплюете виното си в кофа. 

Представете си следното – намирате се в тихо и уютно кафене, седнали сте удобно, пред вас има плато с плодове и сладкиши и няколко красиви бутилки, пълни с българско вино от малки изби в цялата страна. Пред вас стои симпатичен младеж с много знания и интересни истории, които ще направят преживяването един истински купон с много смях и вкусно вино, разбира се. Най-хубавото е, че никой няма да ви кара да плюете виното, а даже с удоволствие ще ви долеят.

Това са дегустациите, които нашите приятели от На по вино правят. Те ще подберат сортове, които да са по вкуса на булката, ще изберат локацията или ще дойдат на удобно за вас място и ще ви потопят в необятния свят на българското вино.

5. Обиколка на скритите барове

Все по-популярни стават малките и скрити барове, в които можеш да се насладиш на оригинални коктейли, уютна атмосфера и уединение. Често обаче гостите искат да посетят няколко локации, да опитат разнообразни питиета и дори да послушат различна музика, според вкуса на всеки. 

Как да угодиш на всички?

Направи им разходка по баровете (или директно ни пиши, за да направим ние такава). Моминското парти започва в някой таен бар, където гостите да се запознаят, да се поотпуснат и да изиграят няколко забавни игри за моминско парти. По-смелите могат да изберат и mixology class и сами да направят коктейлите си. Така хем ще научат някой бармански трик, хем ще си направят питие по свой вкус. На втората локация идват и шотовете, музиката се усилва и истинското парти започва. Накрая моминското се мести в клуб, където всички да покажат танцовите си умения. Концепцията за тези разходки по баровете идва от т.нар. pub crawl и лесно може да се реализира в София, Пловдив или Варна – повечето барове и клубове са в центъра на града и няма нужда да вървите много от едното място до следващото.

6. Спа у дома

Ето го и последното ни предложение за моминско парти през есента – домашно спа преживяване. Няма значение какво е времето навън, събери приятелките на булката и се забавлявайте заедно. Вземи натурални съставки за маски, принадлежности за маникюр, вино, плодове и сладки. По време на моминското може да играете на различни игри, да разглеждате стари снимки или да се посмеете на някоя романтична комедия. Друг вариант – вземете си чипс, бутилка текила и се развихрете в игра на “Въпрос или предизвикателство”. Имаме предложение и за най-смелите – филм на ужасите на загасени лампи! Каквото и да изберете, нека бъде по вкуса на булката и нека моминското ѝ да е едно незабравимо преживяване както за нея, така и за любимите ѝ момичета.

Е, както виждате – вариантите са много, само си изберете. Не позволявайте на лошото време да развали плановете ви за купон и погледнете нещата от положителната страна – есенните нощи са по-дълги, така че ще имате повече време за забавление!

Коя идея ще допадне най-много на твоята булка?

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *