Ролята на кумата е една от най-важните и отговорни в една сватба. Кумата е не само една от най-добрите приятелки на булката, но и неин верен съветник. Тя е тази, която помага в организирането на сватбения ритуал, в избора на рокля, цветове, тема и всички останали елементи от подготовката. Но отговорностите на кумата не спират само до тук. 

Моминско ти е приготвило пълен списък на твоите задължения като кума в сватбената сутрин.

  • Следи всичко и всички

Кумата има ролята на мини сватбен агент. Твоя задача е да следиш графика и да се подсигуриш, че няма да има закъсняващи или объркани шаферки и шафери. Хубаво е да имаш списък с телефонните номера и часовете за грим и прически на момичетата, за да можеш да държиш всичко под контрол. Така намаляваш шанса булката да се притеснява в тази така или иначе натоварена сутрин преди сватбата.

Което ни води до втората много важна задача…

  • Нахрани булката

Всичко в сватбената сутрин често се случва твърде бързо, а булките обикновено са притеснени за всичко, което ги очаква. Затова не забравяй да нахраниш своята булката (но само буквално). Винаги имай под ръка нещо енергийно и здравословно за пълноценно начало на деня. Черен шоколад, ядки и плодове са само част от храните, за които е доказано, че намаляват стреса и дават енергия за танци, забавления и много позиране пред сватбените фотографи.

  • Човек-програма

Ако няма сватбен агент по време на сватбата, кумата е тази, която трябва да бъде напълно запозната с програмата. В случай че някой от гостите или от обслужващия персонал има нужда от разяснения, ти си човекът, към когото ще се обръщат.

  • Контрол

Всички знаем, че малко алкохол в напрегнати ситуации върши чудеса. Твое задължение обаче е да следиш и да ограничаваш момичетата до една-две чаши шампанско, докато се приготвяте сутринта. Не искаме пияни шаферки, а още по-малко – пияна булка.

  • Помогни с роклята

Не е лесна работа да напъхаш една нервна жена във вероятно най-скъпата, най-неудобната и най-фината рокля, която ще носи в живота си. Затова подгответе всичко предварително – от бельо до бижута и резервен чорапогащник.

  • Булкопазач

Ако има гости или роднини на булката, за които знаеш, че има вероятност да я изнервят, натъжат или ядосат, твоя задача е да браниш своята приятелка и да отвличаш вниманието на всеки, който се запъти заплашително към нея.

  • Бъди до своята булка

И последно – най-важното, което една кума трябва да направи, е да бъде винаги на разположение до булката, да ѝ помага с всичко и да я успокоява, когато е нужно. За това са най-добрите приятелки все пак… 

Сещаш ли се някоя задача на кумата, която сме пропуснали?

Не се колебай да я напишеш в коментар, за да може всяка бъдеща кума, която чете статията, да се подготви подобаващо!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *