Моминските и ергенските партита се превърнаха в задължителна част от подготовката за сватбата. Всички сме гледали обаче толкова много американски филми, в които тези партита протичат по точно определен клиширан начин. Това кара много булки да се замислят дали въобще биха искали моминско парти само защото така е прието.

Първоначалната асоциация, която тези партита предизвикват в съзнанието ни обаче може да бъде променена с малко въображение и добра организация. Все повече бъдещи булки (и младоженци) искат да прекарат последните си мигове „свобода“, забавлявайки се с най-близките си хора, правейки нещо интересно и любимо.

Нека излезем от клишето и разгледаме тези 8 идеи за булки, които искат различно моминско парти.

1. Танци, но не в дискотека

Отидете на урок или тематично парти със салса, суинг или дори степ. Направете изненада за всички гости на сватбата като подготвите танц на булката и шаферките. Изберете любима песен, символ на приятелството ви и смело се впуснете в танци – гостите ще са приятно изненадани, а еуфорията от танца ще направи вечерта още по-забавна и запомняща се. 

А за булките, които искат истинско предизвикателство за издръжливост и грация – скачайте в дълбокото с урок по pole dance. 

2. Поглезете се

Нужно ли е моминското да ви остави изморени, с пришки на краката, махмурлук и сериозна липса на спомени?

Разбира се, че не! Няколко часа в спа зоната на хубав хотел – независимо дали в центъра на града, на плажа или в тихата и спокойна гора, ще ви заредят с енергия и добро настроение, така нужни за предстоящата сватба. Моминското парти е за булката и най-близките ѝ момичета, а спокойната атмосфера на спа центъра е перфектното място за сладки приказки и красиви снимки с мимоза в ръка.

3. Потърсете музата си

В днешно време има все повече лесно достъпни начини да покажем артистичната си страна. Рисуване, скулптура, изработка на бижута, украса и дори натурална козметика са само някои от възможностите. Ръчно изработените предмети ще останат мил спомен от преживяването, а някой от гостите дори може да открие своя дарба, за която да не е подозирал преди това. 

4. Бъдете активни

Тук може да включим всичко от екскурзия в гората до натоварена тренировка за най-атлетичните булки. Участието като отбор в някое състезание ще сближи всички гости и със сигурност ще е запомнящо се събитие. Идеите варират според сезона, броя участници и желанието им да се поизпотят. Важно е всички да са подходящо облечени и моминското да се проведе достатъчно време преди сватбата – за да могат всички синини и охлузвания да изчезнат преди фотосесиите.

5. Доза адреналин

Нека пак да бъдем деца! Да се пускаме със скоростни влакчета, да се смеем до сълзи на блъскащи се колички, а след това, със захарен памук в ръка, да се насладим на гледката от виенското колело. Българското Черноморие ни дава и друга идея – моминско в аквапарк. Сложете слънцезащитния крем и банските в багажа, прекарайте един ден спускайки се по шарените пързалки, а на следващия ден върнете силите си на плажа под някой чадър с коктейл в ръка. 

6. Свещи, вечеря и още нещо

Запазете маса в любимия ресторант на булката или пък съберете всички гости на красива вечеря в нечий дом. Храната може да приготвите сами, всеки от гостите да носи по нещо или да поканите професионален готвач, който да се развихри в кухнята и дори да ви научи на някой готварски трик. 

7. Забъркайте коктейл

Представете си – отивате на бар, за да научите нещо. Абсолютно възможно! Барманите могат да ви покажат как да приготвяте любимото си питие, как да комбинирате различни алкохоли и да украсявате всяка чаша като професионалист. Оригинална идея е и да подготвите заедно специален коктейл за сватбата – комбинация от любимите напитки на младоженците с оригинално име, вдъхновено от любовната им история.

8. Посмейте се

Клубовете за стенд-ъп и импро театър стават все по-популярни, а смехът, разбира се, е гарантиран. Направете резервация отрано и не пропускайте да споменете повода за парти. Така комедиантите ще могат да включат булката в някои от скечовете си и дори да я поканят с тях на сцената.  

Това бяха нашите 8 идеи за едно различно моминско парти. Коя от тях ще е най-подходяща за твоята булка?

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *